Vancouver forever

19 09 2015

vancouver27-01

Fluessen lake

Fluessen lake

Hasler at work

Hasler at work

De eerder aangekondigde kleinere boot is er inmiddels en vandaag overgenomen van de vorige eigenaren. Het is een Vancouver 27 geworden, het ‘oermodel’ van de serie. De maidentrip van ‘Gateway4′ zoals het schip is genoemd, was van Lemmer naar Stavoren over de Friese meren in prachtig weer waarbij diverse onderdelen van de tuigage en uitrusting konden worden geprobeerd. Omdat het een solotochtje was werd zowel  de stuurautomaat als de windvaanbesturing gebruikt. De laatste is een klassiek Hasler trimtab syteem en na even zoeken naar de juiste bediening. werkte het prima in de NW3-4 bf.

In Stavoren worden nog wat klussen door de plaatselijke werf uitgevoerd en dan hopelijk volgend weekend naar Enkhuizen en vandaar naar Eembrugge voor de winterstalling.

Daarmee ben ik ook aan het einde van GoGatewayGo gekomen. De belangstelling voor de site en blog is zeer gewaardeerd – veel dank daarvoor – en maakte het alleen maar leuker om verslag te doen en foto’s in te voegen.

The previously announced smaller yacht is reality:  a Vancouver 27 named “Gateway4′ was handed over today and I sailed her singlehanded from Lemmer to Stavoren via the Frisian lakes. Perfect weather – NW3-4 bf – to test the vintage Hasler vane gear next to the autopilot. Everything worked fine (the Hasler took  a bit of experimenting first) and by the end of the afternoon I tied up in Stavoren marina as the local yard will handle some repairs before I take her to Enkhuizen and from there to Eembrugge.

As mentioned before this is also the end of the GoGatewayGo blog. I certainly appreciated the interest shown by many followers of the blog – thank you! – as that added to the fun of writing stories and taking pictures.                                                         

 

                                             TILL WE MEET AGAIN!


Acties

Informatie

6 responses

19 09 2015
jmvdhulst

Gefeliciteerd met de verwerving van Gateway4! Mooi schip. Zullen jullie allemaal veel plezier van hebben. Misschien t.z.t. een bescheidener gogateway4go blog?

20 09 2015
frits

Geniet!

20 09 2015
andries jan hoitsma

Hi Peter,

ziet er goed uit.

andries

20 09 2015
Langhoru

Peter, Gefeliciteerd met je nieuwe schip! Hartelijke groet, Marijke en Peter

21 09 2015
Lise-Lotte

Ha Peter,

Ziet eruit als een prachtige boot en klonk als een mooie overtocht! Als het straks het seizoen is vaar ik natuurlijk graag een keer mee.

Liefs, Lise-Lotte

21 09 2015
baldinemarius

Peter

Het beantwoorden lukte denk ik niet helemaal maar dan maar zo.

Gefeliciteerd met je nieuwe boot en heel veel zeil plezier.

Als dat een keer past kom ik hem graag bewonderen

Met vriendelijke groet

Marius van den Bosch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: